חווית תאונת דרכים במהלך העבודה יכולה להיות משמעותית מבחינת הנזקים הפיזיים, הנפשיים של הנפגע וכן הגנה על זכויותיך. להלן מדריך איך להתנהל לאחר תאונת עבודה:
איך להתנהל לאחר תאונת עבודה- פעולות מיידיות לאחר התאונה
1. בראש ובראשונה, בדוק אם יש פציעות. אם אתה או אחרים נפגעים, התקשר מיד למד"א – כמובן במידת הצורך. הבריאות שלך היא בראש סדר העדיפויות.
2. אם ניתן, יש להזיז את הרכב לצד הדרך כדי למנוע תאונות נוספות – בתיאום עם המשטרה. רצוי מאוד לשים משולש זהירות, למניעת תאונות נוספות.
3. תעד את הסצנה: אסוף מידע רב ככל האפשר. צלם תמונות של זירת התאונה, כולל נזק לרכב, תנאי הדרך וכל פציעה גלויה לעין ואם אפשרי, תיעוד זה יכול להיות חיוני לכל תביעה עתידית.
4. איסוף מידע על עדים: אם יש עדים, קח את שמותיהם ופרטי ההתקשרות שלהם. ההצהרות שלהם עשויות לתמוך במקרה שלך בהמשך. המשמעות היא שבמקרה תביעה, תהיה לך עדות נוספת לחיזוק טענותיך.
5. הודע למשטרה: דווח על התאונה למשטרה. בהמשך ההתנהלות שלך, אישור המשטרה נדרש.
6. הודע למעסיקך: מאחר שתאונה זו התרחשה במהלך שעות העבודה, הודע למעסיקך בהקדם האפשרי. שלב זה חיוני להודעה על האירוע כתאונת עבודה לביטוח לאומי.
טיפול ותיעוד רפואי בתאונת דרכים שהיא תאונת עבודה
7. לאחר השחרור מבית החולים, גם אם אתם מרגישים בסדר, רצוי לפנות לרופא. פציעות מסוימות עשויות שלא להתבטא מיד. שמור תיעוד של כל הביקורים הרפואיים, הטיפולים וההוצאות (טיפולים, מוניות, תרופות, אביזרים ועוד').
8. טיפולים רפואיים: יש לבצע את כל הבדיקות, הטיפולים והפיזיותרפיה שהרופאים המליצו עליהם. יש לשמור את תיעד הטיפולים.
מה הן זכויותיך בתאונת עבודה?
10. דע את זכויותיך: כעובד שנפגע בתאונת עבודה, אתה זכאי לתשלום דמי פגיעה מביטוח לאומי עד 91 ימים. לאחר מכן, יתכן ותהיה זכאי לנכויות זמניות, השלמת תשלום בגין "נכה נזקק" ואף נכות צמיתה שיכולה לזכות אותך במענק חד פעמי ו/או בגמלה לכל ימי חייך. כל אלהף כמובן לויים במצבךהרפואי.
11. הגשת תביעה נגד ביטוח חובה: סביר להניח שתצטרך להגיש תביעה כנגד ביטוח החובה. עליך לוודא שיש ברשותך, צילום ת.ז , רישיון נהיגה, רישיון רכב, תעודת ביטוח ואישור משטרה.
החשיבות של ייצוג על ידי עורך דין לתאונות עבודה:
לאחר תאונת דרכים הקשורה בעבודה, מומלץ לפנות לייצוג משפטי מעורך דין המתמחה בתאונות עבודה, בגלל הסיבות הבאות:
1. מומחיות בדיני עבודה: בתאונת עבודה שהיא תאונת דרכים יש להבין ולהתמצא בדיני ביטוח, ביטוח לאומי ובדיני עבודה.
2. מקסום פיצויים: עו"ד עם ניסיון בתחום הביטוח, ביטוח לאומי ודיני עבודה, יכול לנהל מו"מ עם חברות הביטוח ולמקסם את הפיצוי שתקבל.
5. הימנעות ממלכודות: ללא ייצוג משפטי, אתה עלול בטעות לעשות טעויות שעלולות לסכן את תביעתך. במהלך ניהול התביעה אתה אמור למלא ולחתום על נתונים רבים, אי מילוי נכון של הטפסים יכול לגרום לך נזק רב.
6. שכר טרחת עו"ד על בסיס הצלחה: בתאונת דרכים ובביטוח לאומי עו"ד נוהגים לגבות את שכר הטרחה באחוזים מההצלחה שלהם. לכן, לעו"ד שלך אמורה להיות מוטיבציה להוציא עבורך את הפיצוי המקסימלי.
סיכום
חווית תאונת דרכים בזמן העבודה היא ללא ספק לא פשוטה ומצריכה ידע וניסיון בהתנהלות מול הגורמים הרלוונטיים. חשוב מאוד לשים לב לפרטים ולהתנהל נכון כבר בתחילת האירוע, והכי חשוב להמשיך ולהקפיד על הבריאות.