חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עורך דין דיני עבודה

תוכן עניינים

מחבר המאמר
אורי בוים
עורך דין ונוטריון
יצירת קשר
עורך דין דיני עבודה

תוכן עניינים

הסדרת יחסי העבודה בין עובדים למעסיקים, מטרתם העיקרית – הגנה על המעסיק / העובד וזכויותיהם. דיני העבודה כוללים מערכת זכויות וחובות, החלות על המעסיק ועל העובד ומוסדרת בחקיקה, הסכמים ובפסיקה. אז מתי כדאי לפנות לאותו עורך דין דיני עבודה?


בישראל חוקי העבודה מסדירים את היחסים בין מעסיקים לעובדים, מבטיחים יחס הוגן, הגנה על זכויות ועמידה בתקנות במקום העבודה. עם זאת, הבנה וניווט בחוקים המורכבים הללו יכולים להיות מרתיע עבור מעסיקים ועובדים כאחד. כאן מומחיותו של עורך דין מיומן לדיני עבודה הופכת לבעל ערך רב.

מדוע צריך עורך דין דיני עבודה?

חוקי העבודה בישראל הינם מקיפים ומורכבים ומכילים היבטים שונים כגון חוזי עבודה, שכר, שעות עבודה, סיום עבודה, אפליה ועוד. ללא הדרכה משפטית מתאימה, אנשים עלולים להתעלם בשוגג מזכויותיהם או לא לטפל בהפרות מצד מעסיקיהם ובכך בעצם נגרם נזק כספי מעבר לפגיעה בזכויות עובדים ו/או מעסיקים. עורך דין לדיני עבודה מעניק סיוע רב ערך בניווט בחוקים אלו, ומבטיח שהלקוחות מקבלים את זכויותיהם, חובותיהם וזכויותיהם בהתאם לחוקת העבודה.

יתרונותיו של עורך דין מקצועי לדיני עבודה  

עורך דין מקצועי לדיני עבודה מביא לשולחן ידע וניסיון עשיר. עו"ד לדיני עבודה מעודכן בהתפתחויות האחרונות בדיני עבודה, תקדימים ותקנות, ובכך יכול לספק ייעוץ וייצוג מושכל ללקוחותיו. יתרה מכך, יש לו את הכישורים והמשאבים לנהל משא ומתן על, לגשר בסכסוכים, ובמידת הצורך, להתדיין בתיקים בבית המשפט.

הקשר בין דיני עבודה לפנסיה וביטוח

דיני עבודה מצטלבים לעתים קרובות בענייני פנסיה וביטוח, במיוחד במקרים של פציעות במקום העבודה, נכות או פרישה. עורך דין דיני עבודה יכול לספק הדרכה לגבי זכאות לקצבאות פנסיה, תביעות ביטוח אובדן כושר עבודה ופיצויים בגין נפגעי עבודה. עו"ד לדיני עבודה עם ניסיון בביטוח ופנסיה יכול להבטיח שלקוחותיו יקבלו את מלוא היקף ההטבות וההגנות על פי חוקת העבודה.

תחומי התמחות לעורכי דין דיני עבודה

עורך דין לדיני עבודה אמור להתמחות בתחומים שונים, לרבות אך לא רק:

– חוזי עבודה ומשא ומתן

– תביעות הפסקה ואפליה שלא כדין

– משא ומתן קיבוצי וסכסוכי איגודי עובדים

– תקנות בטיחות ובריאות במקום העבודה

– הטבות לעובדים ופנסיה

– ליטיגציה ויישוב סכסוכים

על ידי התמקדות בתחומים ספציפיים בדיני עבודה, עורך הדין, יכול להציע מומחיות וייצוג מותאמים אישית כדי לענות על הצרכים המגוונים של לקוחותיו.

עורך דין דיני עבודה

דיני העבודה בישראל מכילים את כל הזכויות והחובות החלים על המעביד והעובד.

דיני העבודה מורכבים מחוקים, תקנות וצווים, לדוגמא:
חוק פיצויי פיטורים.
חוק עבודת נשים.
חוק שעות עבודה ומנוחה.
חוק הגנת השכר.
חוק שכר מינימום.
חוק חופשה שנתית.
חוק דמי מחלה.
חוק הודעה מוקדמת לפיטורים.
צווי הרחבה כלליים.
הסכמים קיבוציים.
צו הרחבה ענפי.
כמו כן, קיימים בתחום דיני העבודה   חוקים אשר לא ניתן להתנות עליהם, כגון, הזכות לפיצויים, פנסיית חובה, ימי הבראה וכו'…

אנו עדים למקורות רבים של חוקים וצווים בתחום דיני העבודה. עקב מורכבותם מומלץ להסתייע בעו ד הבקיא בחומר המשפטי הרב המצוי בתחום זה.

לצערנו עובדים רבים עוברים תאונות עבודה מדי יום שמצריכות עורך דין תאונות עבודה. העובד שנפגע רשאי להגיש תביעה נגד הביטוח הלאומי, חברות הביטוח, המעסיק וכל אדם אחר שנשא באחריות, גרם לפגיעה או היה מעורב בתאונה. יש לציין כי גם תאונה בדרך לעבודה או בדרך חזרה מהעבודה עשויה להיחשב כתאונת עבודה, לרבות תאונה שהתרחשה בשל רשלנות או באשמת העובד. עובדים רבים שנפגעו בעבודתם לא מכירים בזכויות המגיעות להם, את הזכויות הללו יש להכיר ולנצל במקרה הצורך. כדי להכיר את הזכויות המגיעות להם, חשוב שנפגעים בתאונות עבודה יפנו אל עורך דין לתאונות עבודה. במאמר זה נסביר מהן הזכויות המגיעות לנפגעי תאונות עבודה, מהם אחוזי נכות ומדוע כל כך חשוב לקבל סיוע ממשרד עו"ד תאונות עבודה בהקדם.

עורך דין לתאונות דיני עבודה – החוק לאכיפת דיני העבודה

החוק מסמיך מפקחים מטעם משרד התמ ת להטיל קנסות כספיים על מעבידים אשר מפירים את חוקי העבודה, העיצום הכספי יכול להגיע עד 35,000 ₪ ואף במקרים חמורים גם למעלה מכך.
להלן מספר דוגמאות להפרות בגינן יוטלו עיצומים:
אי ניהול פנקס חופשה, העסקת עובדת בהריון מהחודש החמישי בשעות נוספות, אי מתן חופשה שנתית, אי תגמול שעות נוספות, העבדה המנוחה שבועית, פיטורי אישה בהריון שלא כדין, אי תשלום זכויות מכוח צווי הרחבה (זכויות פנסיוניות וכו').

מטרות החוק באכיפה של דיני עבודה

חלק ממטרות החוק הינו הגנה על אוכלוסיות חלשות, המדובר בעיקר בעובדי קבלן. כאשר העסקתם נעשית באמצעות חברות קבלן וחברות כוח אדם.
החוק להגברת האכיפה קובע, כי בהתקיים תנאים מסוימים המעסיק – מזמין השירות – אחראי גם לתנאי העסקתם של עובדי קבלן העובדים בשירותו, במידה וזכויותיהם הופרו על ידי חברת כח האדם/ הניקיון, השמירה, או הסעדה באופן שהוא עצמו ייחשב כמי שהפר את תנאיהם, ויהא חשוף לעיצום כספי כאילו היה מעסיקם של עובדים אלו באופן ישיר.

אחריות פלילית באכיפה של דיני עבודה

לגבי אחריות פלילית של מזמין השירות מזמין השירות חשוף לקנס בגין חוזה שמתקיים בו תנאי – מהאמור לעיל. גם מנהלו הכללי של התאגיד חב באחריות אישית בנושא זה וגם הוא צפוי לקנס זהה.
בהקשר לדיני עבודה וזכויות פנסיוניות, כאשר מדובר בצו הרחבה פנסיה חובה, החל מסוף 2012 הפכו כמעט כל העובדים במדינה לכפופים לצו זה, עד היום היו קשיים באכיפת צו זה, מצב זה השתנה עם כניסת תוקפו של החוק להגברת אכיפה על דיני העבודה משמעות הדבר היא, כי כעת למשרד התמ ת, קיימת סמכות להטיל עיצומים כספיים על מעביד אשר מפר את החובה לקיים צו הרחבה העוסק בנושא פנסיוני.

אפשרויות לעובדים שנפגעו בתאונות עבודה

במקרה מצער של תאונת עבודה, עומדות לרשות ההנפגע מספר אפשרויות, לרבות:

– פנייה לטיפול רפואי ודיווח על האירוע למעסיקם

– הגשת תביעת פיצויי עובדים לקבלת הטבות בגין הוצאות רפואיות והפסד שכר

– התייעצות עם עורך דין לדיני עבודה אשר מתמחה בדיני עבודה כדי לבחון אפשרויות משפטיות, כגון דרישת פיצויים בגין נזקים, קצבאות נכות או תביעות הפסקת עבודה שלא כדין

– ניהול משא ומתן עם המעסיק או חברת הביטוח על מנת להגיע להסדר הוגן

– התפטרות או חיפוש עבודה חלופית אם לא ניתן לחזור לעבודה עקב פציעות, עם הנחיות משפטיות כדי להבטיח שהזכויות מוגנות

לסיכום, הניווט בחוקי העבודה בישראל יכול להיות מורכב, אך בהנחייתו של עורך דין מיומן לדיני עבודה, עובדים ומעסיקים, יכולים להגן ביעילות על זכויותיהם ולהגיע לתוצאות חיוביות במקום העבודה. בין אם עומדים בפני סכסוכי עבודה, ענייני פנסיה וביטוח, או פציעות הקשורות לעבודה,

גורם מכריע על מנת שהעובד, מעסיק או נפגע בתאונת עבודה יממש את זכויותיו הוא עורך דין שיש לו ניסיון מעשי, שליטה וידע בחוקים הרלוונטיים.

מאמרים נוספים
עורך דין דיני עבודה

עורך דין דיני עבודה

הסדרת יחסי העבודה בין עובדים למעסיקים, מטרתם העיקרית – הגנה על המעסיק / העובד וזכויותיהם. דיני העבודה כוללים מערכת זכויות

קרא עוד »
עורך דין עבודה במרכז

היתרונות בהתייעצות עם עורך דין עבודה במרכז

עורך דין לדיני עבודה מהמרכז

מה באמת חשוב לנו בבחירת עורך דין אשר ייצג אותנו בדיני עבודה ובכלל:

ייצוג מקצועי.
אוזן קשבת.
הבנת צרכי הלקוח.
עיסוק בתחום הרלוונטי.
ניסיון בתיקים דומים.
התמדה, נחישות.
היכרות עם פסיקת בתי המשפט בתחום.
ניסיון הופעה בבית המשפט ובבית הדין.
ניהול אישי של התיק ולא על יד עורך דין אחר או מתמחה.
נגישות המשרד לפגישות עדכון עם הלקוח

קרא עוד »
פיטורים בהריון

פיטורים בהריון

החוק אשר מפרט את זכויות האישה בהריון, לאחר לידה ובטיפולי פוריות הינו חוק עבודת נשים.
חוק עבודת נשים בא לבסס את השוויון בין המינים כאשר ביסודו קיימת התפיסה כי האישה היא המופקדת על הבית, גידול וטיפול בילדים. לכן, נדרשת מערכת חקיקתית אשר תדע להגן על האישה ולהעניק לה זכויות מיוחדות הקשורות בהריון ולידה.

קרא עוד »

שימוע לפני פיטורים

העבודה היא חלק חשוב ומרכזי מחיינו.  אנו מבלים במקום העבודה את מרבית שעות היום והיא חלק מההגדרה העצמית והסטטוס החברתי שלנו. כאשר מעסיק מפטר עובד, הוא מזעזע את עולמו של העובד ולכן מהלך הפיטורים צריך להתבצע בהגינות רבה. כחלק מעקרונות שוק העבודה הבאים להגן על זכויות העובד, קמה הזכות לשימוע.

קרא עוד »

פיטורי עובדת במהלך הריון

החוק אשר מפרט את זכויות האישה בהריון, לאחר לידה ובטיפולי פוריות הינו חוק עבודת נשים.
חוק עבודת נשים בא לבסס את השוויון בין המינים כאשר ביסודו קיימת התפיסה כי האישה היא המופקדת על הבית, גידול וטיפול בילדים. לכן, נדרשת מערכת חקיקתית אשר תדע להגן על האישה ולהעניק לה זכויות מיוחדות הקשורות בהריון ולידה.
מעביד המפר את החוק, דינו מאסר שישה חודשים או קנס כספי גבוה ואף ניתן לתבעו בבית הדין לעבודה.

קרא עוד »
 העסקת עובד זר

העסקת עובד זר שלא בהתאם לייעודו

העסקת עובדים זרים שלא בהתאם לאשרת העבודה שניתנה להם, הפכה לתופעה נפוצה במדינת ישראל. ברוב המקרים מדובר בעובד זר שהגיע לעבוד בארץ על פי אשרה של עבודה בתחום החקלאות, הסיעוד, הבניין וכד', שמעבידו מסב אותו לעבודה במשק בית.

קרא עוד »
פיטורים כשלא כדין

פיטורים שלא כדין

כאשר מעביד מפטר את עובדו שלא כדין, בפני בית הדין לעבודה עומדות שתי אופציות, להצהיר על ביטול הפיטורים או לפסוק פיצויים.
בית הדין יחליט באיזו אופציה לבחור, בית הדין מבצע איזון בין האינטרסים של העובד והמעביד.

קרא עוד »
חוק פיצויי פיטורים

סעיף 14 – חוק פיצויי פיטורים

תשלום לקופת תגמולים, לקרן פנסיה או לקרן כיוצא באלה, לא יבוא במקום פיצויי פיטורים אלא אם נקבע כך בהסכם הקיבוצי החל על המעביד והעובד ובמידה שנקבע, או אם תשלום כאמור אושר על ידי שר העבודה והרווחה במידה ואושר.

 

 

קרא עוד »

תביעת פיצויי הלנת שכר

התיישנות הזכות לתביעת פיצויי הלנת שכר
בשל ריבוי מקרי הלנת שכר של עובדים, בעיקר בחברות המעסיקות עובדי קבלן, חוקק החוק הגנת השכר, תשי ח-1958. חוק זה אוסר על הלנת שכר לעובדים וקובע פיצויים בגין הלנת שכר, על מנת להרתיע מעבידים מלהלין את שכר עובדיהם. התביעה לפיצויים היא בין אם השכר שולם באיחור או בין אם לא שולם כלל.

חובה על המעביד, על פי החוק, לשלם את שכרו של העובד עד היום התשיעי לחודש העוקב לעבודתו. אם לא שילם עד היום העשירי יחשב המעביד למלין את שכרו של העובד.
גובה הפיצויים לפי החוק, יהיה באחת משתי הדרכים הבאות, לפי הסכום הגבוה יותר-
אם שולמו פיצויי הפיטורים בין היום ה 16 לבין היום ה-30 שלאחר המועד לתשלום, הדין הוא הפרשי הצמדה עד ליום התשלום.
אם שולמו הפיצויים לאחר היום השלושים, הדין הוא הפרשי התמדה בתוספת 20% על הסכום הכולל של פיצויי הפיטורים והפרשי ההצמדה.

קרא עוד »
הלנת שכר

הלנת שכר – התיישנות הזכות לתביעת פיצויים – מה ניתן לעשות?

התיישנות הזכות לתביעת פיצויי הלנת שכר

בשל ריבוי מקרי הלנת שכר של עובדים, בעיקר בחברות המעסיקות עובדי קבלן, חוקק החוק הגנת השכר, תשי ח-1958. חוק זה אוסר על הלנת שכר לעובדים וקובע פיצויים בגין הלנת שכר, על מנת להרתיע מעבידים מלהלין את שכר עובדיהם. התביעה לפיצויים היא בין אם השכר שולם באיחור או בין אם לא שולם כלל. חובה על המעביד, על פי החוק, לשלם את שכרו של העובד עד היום התשיעי לחודש העוקב לעבודתו. אם לא שילם עד היום העשירי יחשב המעביד למלין את שכרו של העובד.

קרא עוד »

הטרדה מינית בעבודה

התפטרות ממקום העבודה בשל הטרדה מינית – זכאות לפיצויי פיטורין?
ש' עבדה בחברה פרטית, התפטרה לאחר שהממונה עליה, הציע לה מספר פעמים הצעות עם גוון מיני ברור. האם היא זכאית לפיצויי פיטורים? האם מדובר במה שנקרא בשפה המשפטית "התפטרות בדין מפוטר"?

קרא עוד »
דילוג לתוכן